DON’T LINGER OVER A QUESTION

Let us guide you to your answer

A DIMOCO A MOBILTELEFON SZÁMLÁJÁN VAN?

A Dimoco Tevékenységi Köre

A DIMOCO Payments GmbH egy hivatalos engedéllyel rendelkező fizetési intézmény, amelyet az Osztrák Pénzpiaci Hatóság felügyel.

A DIMOCO olyan fizetési intézmény, amely a fogyasztók és a szolgáltatók, és a harmadik fél szolgáltatók között bonyolított fizetési tranzakciókat dolgozza fel. Ezek olyan fizetési folyamatok, amelyeket mobiltelefonokon és informatikai eszközökön keresztül hajtanak végre.

*A vendor, service or third-party provider is a supplier who delivers products and services to the consumer.

Nem. A DIMOCO nem értékesít és nem kínál a fogyasztóknak sem árut sem  szolgáltatást, ezért nem egy szolgáltató, nem egy harmadik fél szolgáltató, és nem is eladó.

Mobiltelefon Számlán Történő Fizetés

Ez egy is egy lehetséges fizetési mód a hitelkártyával vagy banki átutalással történő fizetésen kívül. A tartalmakat vagy termékeket vagy a mobiltelefon-számlával, vagy mobiltelefon feltöltőkártyás egységekkel vásárolják és fizetik meg.

Kiválaszthatja a kívánt szolgáltatást, a kívánt terméket vagy a kívánt tartalmat a szolgáltató és a harmadik fél szolgáltató weboldalán, hogy megvásárolhassa azt a “Mobiltelefon számla fizetése” funkcióval, vagy egy kódszó beküldésével a szolgáltatási számra a szolgáltató*, és a harmadik fél szolgáltató által kínált termék vagy tartalom megrendelésére.
*Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

Kérjük, először ellenőrizze, hogy a mobilszolgáltatója nem blokkolja-e vagy korlátozza-e a harmadik felek hozzáférését. Ha nem erről van szó, kérjük, hogy forduljon az Service & Contact Service nemzetközi ügyfélszolgálati központhoz segítségért: mobile-info.biz.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a mobilszolgáltatójával, mert ők illetékesek ilyen korlátozásokat beállítani a harmadik fél szolgáltatók esetében.

A Dimoco Szerepel A Mobiltelefon Számlámon

Függetlenül attól, hogy feliratkozásról vagy egyszeri vásárlásról van szó – a fogyasztó mindkét esetben a szolgáltatóval és a harmadik fél szolgáltatóval köti meg a szerződést.

A tisztázás érdekében javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központtal. A telefonszáma megadásával biztos lehet benne, hogy mit és mikor vásárolt meg Győződjön meg arról, hogy az eszközt nem használják vagy működtetik harmadikszemélyek.

A vásárlást olyan személy végzi, aki nem a mobiltelefon tulajdonosa. Így a vevő olyan harmadik személy  lehet, aki a mobiltelefon-előfizetői szerződésben nem szerepel. Kérjük, ellenőrizze, hogy a készüléket nem használják-e vagy működtetik-e ilyen harmadik felek.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központtal.

Nem. Ellenőrizze, hogy senki más nem használja  vagy működteti az eszközt, vagy hogy sem a biztonsági kódját, sem a PIN-kódját sem a TAN-kódját nem továbbították-e a Facebookra vagy más közösségi média csatornákra.

Használja a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy vegye fel a kapcsolatot az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központtal.

Technikailag csak akkor kaphat információt a fizetett szolgáltatásairól, ha megadja a mobiltelefonszámát.

Az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központ segíthet Önnek. Ezt sok szolgáltató és harmadik fél szolgáltató* használja.
Az Service & Contact Center elérhető a mobile-info.biz webhelyen, vagy használja a kapcsolatfelvételi űrlapot.
*Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

Az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központ segíthet Önnek. Ezt sok nemzetközi szolgáltató és harmadik fél szolgáltató* használja.
Az Service & Contact Center elérhető a mobile-info.biz webhelyen, vagy használja az itt található kapcsolatfelvételi űrlapot.
*Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

Az Service & Contact Center nemzetközi ügyfélszolgálati központ segíthet Önnek. Ezt sok nemzetközi szolgáltató és külső szolgáltató használja.
Az Service & Contact Center elérhető a mobile-info.biz webhelyen, vagy használja az itt található kapcsolatfelvételi űrlapot.

Számlázás A Mobiltelefon-Szolgáltatón Keresztül

A DIMOCO a fizetési tranzakció feldolgozását kínálja a szolgáltatók és a harmadik fél szolgáltatók számára annak érdekében, hogy szolgáltatásaik, termékeik és tartalmaik a mobiltelefonszámlán kiszámlázódjanak.
Ezért lehetséges az, hogy a DIMOCO-t is feltüntetik a mobiltelefon számlán.

Kiválaszthatja a kívánt szolgáltatást, a kívánt terméket vagy a kívánt tartalmat a szolgáltató és a harmadik fél szolgáltató weboldalán, hogy megvásárolhassa azt a “Mobiltelefon számla fizetése” funkcióval, vagy egy kódszó beküldésével a szolgáltatási számára a szolgáltató-*, vagy harmadik fél szolgáltató által kínált termék vagy tartalom megrendelésére.
*Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

feliratkozás egy szolgáltatás rendszeres megvásárlása, gyakran díj ellenében.

Az egyszeri vagy egyedi vásárlás például egy játék kreditjeinek a megvásárlására. Azaz egy terméket a vásárló csak egy alkalommal vásárol meg, ebben különbözik az előfizetéstől.

Szolgáltatás És Harmadik Fél Szolgáltatók

Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

A DIMOCO a mobilszolgáltatón keresztül a szolgáltatónak vagy harmadik félnek a részére intézett fizetési tranzakciókat dolgozza fel.

A DIMOCO a szolgáltatók, és a harmadik fél szolgáltatók részére bonyolított fizetési tranzakciók  feldolgozását kínálja, így az igénybe vett szolgáltatások, termékek és tartalmak díját a mobiltelefon számlán keresztül lehet kiszámlázni.

Személyes Adatok

Csak a mobiltelefon-szolgáltatója rendelkezik az Ön személyes adataival, a szolgáltatástól függően pedig a szolgáltató vagy a harmadik fél szolgáltató* is.
A személyes adatokat (a GDPR, mint az általános adatvédelmi rendelet szerint), amelyek természetes személy azonosítására alkalmasak (különösen a mobiltelefonszámot) a DIMOCO pusztán számlázási célokra ismeri meg. A DIMOCO azonban nem tudja azonosítani a természetes személyt ezen személyes adatok alapján. Ezen adatok összekapcsolásával csak a mobilszolgáltató tudja azonosítani személyét. Ennek ellenére egyetlen mobilhálózat-üzemeltető sem továbbítja a személyes azonosítást a DIMOCO-nak.
*Szolgáltató, harmadik fél szolgáltató vagy eladó olyan beszállítók, akik szolgáltatásokat nyújtanak a fogyasztók számára.

Az adatokat a szolgáltató vagy a harmadik fél szolgáltató kéri, és nem a DIMOCO. A DIMOCO egy fizetési intézményként a szolgáltató vagy a harmadik fél szolgáltató nevében végzi a számlázást, így előfordulhat, hogy  a DIMOCO szerepel a mobiltelefon számláján.

A DIMOCO rendkívül komolyan veszi az adatvédelmet, és a kapott információkat a legnagyobb gondossággal és bizalmasan kezeli, az alkalmazandó törvényekre kiemelten figyel.
A Fogyasztók számára: A DIMOCO tisztán a számlázás céljából tudomást szerez a személyes adatokról (a GDPR, mint az általános adatvédelmi rendelet szerint), amelyek alapján a természetes személy azonosíthatóvá válik (különösen az MSISDN). A DIMOCO azonban nem tudja azonosítani a természetes személyt ezen személyes adatok alapján. Ezen adatok összekapcsolásával csak a mobilszolgáltató tudja azonosítani személyét. Ennek ellenére egyetlen mobilhálózat-üzemeltető sem továbbítja a személyes azonosítást a DIMOCO-nak.
Az Üzleti partnerek számára: Itt az adatokat olyan mobilhálózat-üzemeltetők, szolgáltatók és harmadik fél szolgáltatók nevében dolgozzuk fel, akikkel a vonatkozó országspecifikus adatfeldolgozási szerződéseket megkötöttük.

KÉRDÉS AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTHOZ

A kapcsolatfelvételi űrlap felhasználásával elfogadom, hogy kérésemet és megadott adataimat elküldöm az illetékes ügyfélszolgálathoz kérésem feldolgozása és kapcsolatfelvétel céljából: